orebro.se

Girighetens pris

Girighetens pris
Visas kl. 19.00 fre. 24/4–ons. 29/4
Kl. 19.15 fre. 8/5–tors. 14/5

Läs mer


Originaltitel: Il capitale Umano
Italien 2013
Regi: Paolo Virzi
I rollerna: Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Valeria Bruni Tedeschi, Valeria Golino, Guglielmo Pinelli

Det är vinter i ett välmående Norditalien. Finanskrisen står för dörren, och två familjers öden knyts samman genom en tragisk trafikolycka. En cyklist har blivit påkörd av en bil och skadats svårt. Men vem satt egentligen bakom ratten och spelar det någon roll om förövaren är fattig eller rik?

Bakom den stormrika familjen Bernaschi och den kämpande medelklassfamiljen Ossola framträder ett nät av lögner, lust och girighet, som hotar att förgöra båda familjerna. Girighetens pris" är en intensiv thriller om skuld och begär i en tid av hejdlös kapitalism och korruption. Italiens officiella Oscarsbidrag.


 

Rättegången – Amsalem vs Amsalem

Rättegången – Amsalem vs Amsalem
Sista dagarna.
Tis. 28/4–ons. 29/4 kl. 19.15

Läs mer


 

Originaltitel: Gett, the Trial of Viviane Amsalem
Israel 2014
Regi:Ronit Elkabetz, Shlomi Elkabetz
115 minuter

Rättegången – Amsalem vs Amsalem är den gastkramande berättelsen om Viviane Amsalem och hennes långa kamp för att få igenom sin skilsmässa i rabbindomstolen i Israel. Utan mannens medgivande kan inte ens rabbinerna fatta beslut och trots att Elisha och Viviane varit separerade under många år vägrar Elisha kategoriskt att ge efter. Medan såväl sanningsenliga som mer tvivelaktiga vittnesmål avlöser varandra i takt med att rabbinerna hinner bytas ut många gånger under de fem år som processen pågår ifrågasätts och förnedras Viviane i en situation som blir alltmer absurd. Men Viviane ger inte upp.

 

Följ oss