orebro.se

Turist

The Trip to Italy

Turist
Fre. 15/8–fre. 22/8 alla dagar kl. 19.00.
Lör. 23/8 kl. 18.30, sön. 24/8 19.00
mån. 25/8 19.00, tis. 26/8 14.00 & 19.00
ons. 27/8 14.00 & 19.00, tors. 28/8 kl. 14.00
Salong 1 – bra tillgänglighet

Läs mer

Sverige 2014
Regi: Ruben Östlund
I rollerna: Johannes Bah Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Vincent Wettergren, Clara Wettergren m.fl.
120 minuter

Ruben Östlund i Alperna

En familj åker till Alperna för några dagars skidåkning och att tillbringa tid tillsammans. Solen skiner och underlaget är perfekt, men en lavin vänder upp och ner det hela. Pappa Tomas reagerar instinktivt i en nära-döden-upplevelse och springer ifrån fru och barn. Katastrofen uteblir, men familjen är likväl offer. Familjen tvingas att ifrågasätta sina roller och pappa Tomas i synnerhet. Semesterns sista dagar blir en prövning för äktenskapet och Tomas startar en kamp att återerövra sin status som familjefader.

 

 

The Trip
Fre. 22/8–mån. 25/8 alla dagar kl. 19.15
Tis. 26/8–tors. 28/8 kl. 14.15 & 19.15
Sista dagarna
Salong 2 – sämre tillgänglighet

Läs mer

 


Storbritannien 2014
Regi: Michael Winterbotom
I rollerna: Marta Barrio, Rob Brydon och Steve Coogan

För andra gången ger sig Steve Coogan (Philomena, Tristram Shandy) och Rob Brydon (Tristram Shandy, 24 Hour Party People) ut på en kulinarisk resa. Premissen är bekant: två män, sex måltider på sex platser, denna gång runtom i Italien. De två lagom goda vännerna äter, snackar och imiterar sig genom Ligurien, Toscana, Rom, Amalfi och Capri i uppföljaren till hyllade The Trip. I regi av Michael Winterbottom.

 

 

Doctor Who

Doctor Who: Episode 1 "Deep Breath"
Lördag 23/8 kl. 20.50

Läs mer

 

80 minuter
England 2014
Engelskt tal
OBS! Otextat!
Från 15 år
Regi: Ben Wheatley
130 kr

Efter den enorma succén med den globala biografvisningen av BBCs 50-årsjubileumsavsnitt av Dr Who, kommer nu en exklusiv biovisning av första avsnittet av den nya Dr Who-serien (den åttonde i ordningen), med specialinnehåll som bara visas på bio! Premiär 23 augusti!
Science fiction-serien Dr Who är ett fenomen i England och på många håll i världen, med oerhört hängivna fans. Vid biovisningarna i fyra svenska städer i våras av jubileumsavsnittet var det helt utsålt!

Avsnitt 1 i den nya serien utspelas i det viktorianska London, där den återupplivade doktorn återförenas med sin partner Clara, och serie-favoriter som Madame Vastra, Jenny och Strax. Avsnittet är 80 minuter långt, och har skapats särskilt för att hylla den åttonde säsongen av Dr Who-serien, som är en milstolpe med Peter Capaldi för första gången i huvudrollen som doktorn.

FÖRUTOM SJÄLVA AVSNITTET, BLIR DET 15 MINUTERS EXKLUSIVT INNEHÅLL FÖR BIOGRAFER:
5 minuters extraavsnitt innan
10 min bakom kulisserna på nya serien, efter avsnittet.

Avsnitt 1 är en idealisk startpunkt för en ny publik, och ett spännande ögonblick i Dr Whos historia.

I ROLLERNA:
Peter Capaldi som Doctor Who
Peter Capaldi är en prisbelönt skådespelare, filmskapare och stort Dr Who-fan. Med sin roll i BBCs komedi-serie The Thick of It, har han haft stora framgångar och vunnit priser. Serien blev även en långfilm med titeln In the Loop. Peter har även setts på bio i storfilmen World War Z. Han har nyligen varit med i BBCs drama-serie The Hour, som han BAFTA-nominerats för. Han spelar även den onde kardinal Richelieu i TV-aktuella The Musketeers.

Jenna Coleman som Clara
Spelade Jasmine Thomas i TV-serien Hem till gården i fyra år, innan hon fick roller i
bl a långfilmen Captain America: The First Avenger, miniserien Titanic, Room at the Top och Dancing on the Edge. Hon började i Dr Who 2012 i avsnitten Asylum of the Daleks och julspecialen The Snowmen, innan hon blev doktorns nya partner.

Regi av Ben Wheatley
Avsnittets regissör Ben Wheatley har varit mycket omtalad på bio på senare år. Hans filmer Kill List, Sightseers och A Field in England har blivit hyllade i England och internationellt. Ben är Dr Who-fan sedan barnsben och känner sig ”upphetsad och hedrad” över att få regissera premiäravsnittet.

 

Följ oss