orebro.se

Still Life

Tusen gånger godnatt

Still Life
Fre. 25/7–tors. 31/7 kl. 19.00.
Salong 1 – bra tillgänglighet

Fre. 1/8–tors. 7/8 kl. 19.15 i salong 2.

Läs mer


 

Storbritannien 2013
Regi & manus: Uberto Pasolini
I rollerna: Eddie Marsan, Joanne Froggatt, Karen Drury, Neil D’Souza, Andrew Buchan m.fl.
87 minuter

En medelålders kommunalanställd (Eddie Marsan) har som uppgift att ordna begravningar till personer som saknar anhöriga. I hans arbete ingår även att söka efter närstående, något han tar på största allvar liksom uppgiften att skapa värdiga begravningar åt de personer som begravs helt ensamma. Hans liv kretsar kring arbetet, han arbetar ensam, bor ensam och äter ensam. En dag kallas han till ett dödsfall som skett i en lägenhet mitt emot hans egen.

När han drar gardinen åt sidan och tittar ut genom fönstret ser han sitt eget liv som en spegelbild av den avlidnes. Från det ögonblicket förändras något. Den skiftningen och faktumet att han samma dag blir uppsagd med motiveringen att han inte är effektiv nog, sätter igång händelseförlopp som varken han eller vi som ser filmen kunnat förutse.

Med mild men orädd humor och utan att döma skildrar regissören Uberto Pasolini en tillvaro som kan verka isolerad men som innehåller mer än man vid en första anblick kan ana.

Still Life vann pris för bästa regi på Venedigs Filmfestival 2013 och Black Pearl-priset för bästa film i kategorin New Horizons vid Abu Dhabi Film Festival 2013. 

Tusen gånger god natt
Fre. 25/7–tors. 31/7 kl. 19.15. Sista dagarna
Salong 2 – sämre tillgänglighet

Läs mer


 

Sverige Norge Irland 2014
Regi : Erik Poppe
I rollerna: Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Lauryn Canny m.fl.

När Rebecca, som är en av världens bästa krigsfotografer, är ute på ett uppdrag blir hon allvarligt skadad. På hemmaplan har hennes man och dotter tröttnat på att hon ständigt utsätter sig för livsfara och ställer ett ultimatum: jobbet eller familjen.


 

Följ oss