orebro.se

En natt i Havanna

The Lunchbox

En natt i Havanna
Fre. 18/7–tors. 24/7 kl. 19.00. Endast en vecka.
Salong 1 – bra tillgänglighet

Läs mer

USA Storbritannien Kuba 2012
Regi : Lucy Mulloy
I rollerna: Dariel Arrechaga, Anailín de la Rúa de la Torre and Javier Núñes Florián m.fl.

Spike Lee presenterar En natt i Havanna från långfilmsdebuterande regissören Lucy Mulloy, som tar med publiken till ett solkysst Havana som kommer få alla resesugna att känna smaken av rom och cigarr.

Tonårstjejen Lila känner sig däremot inte hemma och hennes pojkflickiga beteende går inte ihop med landets rigida könsroller. När hon ansluter till sin tvillingbror och dennes strulige vän drivs de snart mot en återvändsgränd och planerar istället att fly till Miami – en drygt 360-kilometersresa som de planerar att göra med en flotte. 

The Lunchbox
Fre. 11/7–tors. 24/7 kl. 19.15. Sista dagarna
Salomg 2 – sämre tillgänglighet

Läs mer

Indien 2013
Regi: Ritesh Batra
I rollerna: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui m.fl.

"Ett misstag kan vara det bästa som hänt dig!

The Lunchbox är en underbar feelgood-film som har fascinerat människor världen över med sin originalitet och värme.

I Mumbais intensiva storstadsmyller sammanför en fellevererad lunchlåda två mycket olika öden. Den lite småsura och pensionsmogna änklingen Sajaan tar av misstag emot den lunch som hemmafrun Ila har förberett för sin man. Den himmelska måltiden blir början på en humoristisk och rörande brevväxling i en matlåda fylld av passion, längtan och hopp inför framtiden. Sajaan och Ila finner en efterlängtad vänskap där de kan ge uttryck för sina innersta tankar, drömmar och sorger och som hjälper dem att se och uppskatta de ljusa stunderna i livet.

I rollen som Sajaan ser vi en av Indiens mest populära skådespelare, Irrfan Khan, från biosuccéer som Life of Pi, Slumdog Millionaire och The Amazing Spider-Man.

 

Följ oss