orebro.se

Du hittar schema dag för dag om du klickar här.

Gå två, betala för en! Hela sista veckan innan sommaruppehållet kan du se film för halva priset. Gäller alla filmer alla dagar (men inte Kiss-konserten).

KISS Rocks Vegas

Kiss Rocks Vegas
19.00 onsdag 25 maj

Läs mer

 

140 kr
105 minuter (90 min konsert, 15 min intervjuer)
Boka biljett: tel. 019-216090, 019-21 60 85 (kväll), sms: Kiss+antal till 0765514035

Det är dags att skruva upp volymen! En enda kväll – den 25 maj – kommer KISS-fans i hela världen att kunna återuppleva bandets legendariska Las Vegas-show på Hard Rock Hotel på bio.

Konserten KISS Rocks Vegas från 2014 är en hejdundrande show med bländande pyroteknik och spektakulära scenkläder. Förutom konserten blir det exklusiva intervjuer med bandmedlemmarna.
KISS bildades i New York 1973 av Paul Stanley (sång, gitarr) och Gene Simmons (sång, bas). Deras sensationella liveframträdanden innehåller eldsprutande, blodspottande, rykande gitarrer, raketer, svävande trumset och pyroteknik i massor. Tommy Thayer (gitarr, sång) och Eric Singer (trummor, slagverk, sång) är de två övriga medlemmarna. Tommy är också producent av KISS Rocks Vegas.
Bandet har släppt 44 album och sålt över 100 miljoner skivor, vilket gör dem till ett av världens bäst säljande band genom tiderna. KISS är det amerikanska band som har flest guldskivor, och har påverkat generationer av hårdrockband.

 

Childhood of a Leader

Childhood of a Leader
19.15 ons. 25/5
19.15 tors. 26/5

Läs mer
USA 2015
Originaltitel: The Childhood of a Leader
Regi: Brady Corbet
I rollerna: Berenice Bejo, Robert Pattinson, Stacy Martin, Liam Cunningham m.fl.
116 minuter

Första världskriget närmar sig sitt slut, och en amerikansk familj beslutar sig för att stanna kvar på franska landsbygden. Fadern är inblandad i fredsförhandlingarna och modern, en hängiven kristen, gör sitt bästa för att hantera sonens lynniga humör och vredesutbrott som är lika oberäkneliga som ondskefulla.

"The Childhood of a Leader" är löst baserad på barndomshistorier från flera av 1900-talets mest ökända diktatorer och ett olycksbådande porträtt av framväxande ondska.

”'The childhood of a Leader' förenar litterära berättelser och historiska dokument kring de händelser som ledde fram till det ökända Versaille-fördraget, vilket i sin tur gav förutsättningarna för mellankrigstiden som följde. Den unge huvudpersonen är inte bara närvarande vid de här händelserna utan också metafysiskt länkad till dem, besatt av tidens anda. Många av händelserna är ren fakta medan andra är mer fritt iscensatta. Genom att ta oss en hel del poetiska friheter kunde vi undersöka de meningsfulla ögonblicken som utspelade sig emellan de dokumenterade händelserna på ett bättre sätt. Filmen är inte avsedd att ses som en historielektion utan är mer en drömsk samling av små, men betydelsefulla, skeenden i den här personens liv. Den undersöker hur tanklösa, personliga intressen flyter in i den politiska agendan, hur lätt korrupta, hierarkiska krafter formas som ett resultat av detta och den inneboende absurditeten i byråkrati.” – Brady Corbet

 

Bland män och får

Bland män och får
19.00 tors. 26/5

Läs mer

 

Originaltitel: Hrútar
Island 2015
Regi: Grímur Hákonarson
I rollerna: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Þorleifur Einarsson, Sveinn Ólafur Gunnarsson m.fl.

I en avlägsen isländsk jordbruksdal lever två bröder som grannar – och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla första priset för bästa bagge. I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. Men så händer det som inte får hända; ett får misstänks ha drabbats av en fruktad fårsjukdom. Efter åratal av krig dem emellan, tvingas bröderna nu att börja samarbeta för att rädda sina hem och djur. De är helt överens om vad som måste göras, även om det innebär att bryta mot lagen.

Bland män och får var Islands officiella Oscarsbidrag och belönades med förstapriset i kategorin Un certain regard vid filmfestivalen i Cannes 2015.


 

Följ oss