orebro.se

Vi öppnar åter den 15 juli.
Schema dag för dag: Klicka här.

Saint Amour

Saint Amour
19.15 mån. 25/7
19.15 ons. 27/7
19.15 fre. 29/7
19.15 lör. 30/7
19.15 sön. 31/7

Läs mer

Frankrike 2016
Regi: Benoît Delépine, Gustave Kervern
I rollerna: Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste m.fl.
101 minuter

”En fransk ”Sideways”…helt klart en av årets bästa komedier!”
– The Hollywood News

Bruno och hans far Jean åker varje år på Paris internationella lantbruksmässa tillsammans. Jean har förhoppningen att deras tjur, just detta år, ska vinna det högsta priset och att det ska sporra Bruno att vilja ta över familjefarmen. En fråga som skaver lite i deras relation. Bruno är mer intresserad av vin och har länge funderat på att åka på en vinresa, något som aldrig blivit av. I stunden frågar Jean om de inte ska åka på en vinresa ihop ändå, för att slappna av lite, och sagt och gjort tar de en taxi och drar iväg.

Med en titel som doftar lätta beaujolaisviner och smäktande toner från Sebastian Tellier spelar GÉRARD DEPARDIEU och BENOÎT POELVOORDE far och son i denna komedi, som tar publiken till hjärtat av fransk kultur. Regisserat av parhästarna BENOÎT DELÉPINE och GUSTAV KERVERN.

 

Sommaren '71

Sommaren '71
19.00 tis. 26/7
19.15 tors. 28/7

Läs mer

 

Regi: Catherine Corsini
I rollerna: Cécile de France, Izïa Higelin, Noémie Lvovsky
Frankrike 2015
105 minuter
Originaltitel La belle saison

1971. 23-åriga Delphine tröttnar på det inskränkta livet på föräldrarnas bondgård och beger sig till Paris. Där är allting nytt och spännande och allt är plötsligt möjligt. Hon träffar Carole som drar med henne i den spirande feministrörelsen. Carole är självständig och orädd och de inleder en lustfylld och befriande kärlekshistoria. Men när Delphines pappa får ett slaganfall tvingas hon hem igen. Carole bestämmer sig för att följa efter men tillbaka på gården vågar Delphine inte längre visa sin kärlek öppet.

 

Angry Indian Goddesses

Angry Indian Goddesses
19.00 mån. 25/7
19.15 tis. 26/7

Läs mer

Indien 2015
Regi: Pan Nalin
I rollerna: Amrit Maghera, Rajshri Deshpande, Pavleen Gujral, Sarah Jane Dias m fl.
104 minuter

Frieda, en framgångsrik modefotograf samlar alla sina tjejkompisar som är utspridda över hela Indien till sitt hem i Goa för att berätta en överraskande nyhet. Hon ska gifta sig. Då påbörjar de sju vännerna en utflippad möhippa som varar i en hel vecka. Det är hjärta och smärta, de avhandlar allt från sex till sexism, vänskap, familj, hemligheter, rivalitet och gudomlighet. Men snart vänder allt och firandet stannar upp i ett smärtsamt uppvaknande som får dessa kvinnor att verkligen fånga dagen. En dramakomedi full av starka kvinnor.

 

Dottern

Dottern
19.00 ons. 27/7
19.00 tors. 28/7

Läs mer

Originaltitel: The Daughter
Australien 2015
Regi: Simon Stone
I rollerna: Geoffrey Rush, Miranda Otto, Anna Torv, Sam Neill, Paul Schneider, Odessa Young m.fl.
96 minuter

Christian återvänder hem för första gången på femton år för att hans far ska gifta sig. Väl hemma återförenas han också med sin gamla vän Oliver och spenderar en del tid med hans familj. Christians besök blir dock inte bara en kär återförening, det drar också fram flera gamla familjehemligheter i ljuset.

Den etablerade teaterregissören Simon Stones långfilmsdebut är en öm skildring av familjerelationer, löst baserad på hans egen scenuppsättning av Henrik Ibsens Vildanden, med ett stort uppbåd av australiensiska stjärnor såsom Sam Neill (Jurassic Park), Geoffrey Rush (The King’s Speech) och Miranda Otto (Homeland).

 

 

Följ oss