orebro.se

Tusen bitar

Tom at the Farm

Tusen bitar
Fre. 12/9–tis. 16/9 samt tors. 18/9 kl. 19.00
Ons. 17/9 kl. 14.00 & 19.00

Salong 1 – bra tillgänglighet
Fr.o.m. fre. 19/9 kl. 19.15 i salong 2

Läs mer

Sverige 2014
Regi och manus: Magnus Gertten, Stefan Berg
Medverkande: Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Marianne Lindberg De Geer m.fl.

Privat pratade han aldrig om sig själv, men i sina texter sa han desto mer. Björn Afzelius var artisten som kritikerna älskade att hata och publiken älskade.

Filmarna Magnus Gertten och Stefan Berg har haft tillgång till ett ymnigt arkivmaterial och intervjuat personerna som stod honom närmast. Resultatet är ett unikt porträtt som visar nya sidor hos en en modig idealist ständigt på jakt efter den bekräftelse han aldrig fick som barn.

 

Tom at the Farm
Mån. 15/9 kl. 19.15
Tis. 16/9–tors. 18/9 kl. 14.15 & 19.15
Sista dag tors. 18/9.

Salong 2 – sämre tillgänglighet

Läs mer


 

Kanada 2013
Regi: Xavier Dolan
I rollerna: Xavier Dolan, Pierre-Yves Cardinal, Lise Roy m.fl.
102 minuter

Tom reser till landsbygden för att gå på sin pojkväns begravning. Han jobbar på reklambyrå, har blonderat hår i arty frisyr och kränger självsäkert ut sin svarta väska och ett snyggt kostymfodral ur bilen när han kommer fram. På plats märker han snabbt att inget är som han trott. Pojkvännens familj har många hemligheter med djupt inarbetade roller och ett psykologiskt gastkramande spel sätts igång.

Sorgen och vistelsen färgas av lögner, våld och sexuella lekar och långsamt omvandlas Toms reaktioner från undran och avsky till förvirrat Stockholmssyndrom. Långa tystnader, ingående beskrivningar av privata upplevelser, sönderskurna armar och döda kor är några stämningsbilder ur filmen. Med storslaget fotoarbete, en väl uppbyggd historia och fint utmejslade rollprestationer skapas en stark thriller som tar strupgrepp på tittaren.

Tom At the Farm är Xavier Dolans fjärde film. Den vann FIPRESCIs internationella kritikerpris i Venedig 2013.

 

Broadways Romeo och Julia

Saving Mr. Banks

Broadways Romeo och Julia
Lördag 20/9 kl. 19.00

Läs mer

Regi: David Leveaux
I rollerna: Orlando Bloom, Condola Rashad, Brent Carver, Jayne Houdyshell
Inspelad: Richard Rogers Theatre, Broadway i november 2013
Biljettpris: 160 kr, ungdom (upp till 26 år) 120 kr

Fördomar. Vrede. Svek. Och möjligheten att den sanna kärleken verkligen kan övervinna allt. Det här kan vara den största kärlekshistorien någonsin. Folkets Hus och Parker visar den inspelade föreställningen med premiär den 20 september.

Denna bländande nya uppsättning av Romeo och Julia är en moderniserad version av Shakespeares klassiker. Det är första gången på 36 år som pjäsen sätts upp på Broadway.

Femfaldigt Tony-nominerade regissören David Leveaux tillför en samtida miljö i sin tolkning av tragedin om kärleksparet vars släkter är i fejd med varandra.
Pjäsen är inspelad inför teaterpubliken på Broadway-scenen Richard Rogers Theatre, med Orlando Bloom (Hobbit: Smaugs ödemark, Sagan om ringen-trilogin, Pirates of the Caribbean) och den tvåfaldigt Tony Award-nominerade Condola Rashad (Steel Magnolias, Sex and the City 2) i huvudrollerna.

2014 är det 450 år sedan Shakespeares födelse och det firas och uppmärksammas över hela världen. Broadways Romeo och Julia väver samman dåtid med nutid, och visar med all tydlighet att Shakespears klassiker är odödliga.

“Orlando Bloom sätter hjärtan i brand”
- Hollywood Reporter
“Helt lysande”
- New York Times

 

Saving Mr Banks
Seniorbio kl. 14.00 tis. 16/9 & tors. 18/9. 55 kr

Läs mer

SA 2013
Regi: John Lee Hancock
I rollerna: Tom Hanks, Emma Thompson
125 minuter

Emma Thompson och Tom Hanks briljerar med hela sina register i denna underbart charmiga berättelse om Disney, av Disney.

Det är tidigt 1960-tal, och efter att ha stretat emot länge åker en ekonomiskt trängd P.L. Travers till Disneystudion för att förhandla om en filmatisering av hennes älskade barnbokserie om Mary Poppins.

Det blir en svår process med många lustiga kulturkrockar mellan den traditionella P.L. Travers och den amerikanska drömmen, förmänskligad av Walt Disney.

Saving Mr Banks ger inte bara en rolig inblick bakom kulisserna i Walts filmfabrik, den visar också att det faktiskt inte alls var barnen som var huvudpersonerna i den älskade Disneymusikalen Mary Poppins.

 

Följ oss