orebro.se

Turist

Tom at the Farm

Turist
Mån. 1/9 kl. 19.00
Tis. 2/9 & ons. 3/9 kl. 14.00 & 19.00

Ingen visning tors. 4/9
Salong 1 – bra tillgänglighet

Läs mer

Sverige 2014
Regi: Ruben Östlund
I rollerna: Johannes Bah Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Vincent Wettergren, Clara Wettergren m.fl.
120 minuter

Ruben Östlund i Alperna

En familj åker till Alperna för några dagars skidåkning och att tillbringa tid tillsammans. Solen skiner och underlaget är perfekt, men en lavin vänder upp och ner det hela. Pappa Tomas reagerar instinktivt i en nära-döden-upplevelse och springer ifrån fru och barn. Katastrofen uteblir, men familjen är likväl offer. Familjen tvingas att ifrågasätta sina roller och pappa Tomas i synnerhet. Semesterns sista dagar blir en prövning för äktenskapet och Tomas startar en kamp att återerövra sin status som familjefader.

 

 

Tom at the Farm
Mån. 1/9 kl. 19.15
Tis. 2/9 kl. 14.15
Ons. 3/9–tors. 4/9 kl. 14.15 & 19.15
Sista dag tors. 4/9
Salong 2 – sämre tillgänglighet

Läs mer

Originaltitel: Tom à la Ferme
Kanada 2013
Regi: Xavier Dolan
I rollerna: Xavier Dolan, Pierre-Yves Cardinal, Lise Roy
102 minuter
Från 15 år

Tom, en ung copywriter, reser till landet för att gå på en begravning. Där blir han chockad när han förstår att ingen vet vem han är och inte heller vem han var för den avlidne, vars bror snart bestämmer reglerna i ett skruvat spel. För att skydda familjens rykte och den sörjande modern, måste Tom spela fredsbevarare i ett hushåll vars förflutna kastar hotfulla skuggor över hans "resa" till gården. Vinnare av FIPRESCIs internationella kritikerpris i Venedig 2013.

Xavier Dolans fjärde film utspelar sig på landsbygden i Québec. En psykologisk thriller som kretsar kring den ständigt växande klyftan mellan stad och land. Stockholmssyndrom, bedrägeri, sorg och hemliga grymheter genomsyrar Toms korta och brutala pilgrimsfärd genom den förvrängda sanningen. Manuset bygger på en pjäs av den hyllade Québec-författaren Michel Marc Bouchard.

 

 

 

Följ oss